Waarom nou eigenlijk een kamado? En welke hebben we allemaal?

Waar komt het toch vandaan?
De kamado is een traditionele manier van koken en is ruim 3000 jaar geleden ontstaan in Japan. De naam komt voort uit het Japanse “mushi kamado”, wat verplaatsbaar fornuis betekent. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen de Amerikanen in aanraking met de kamado.
Later verscheen deze ook op de Europese markt en nu zijn ze bijna niet meer weg te denken uit de gemiddelde Nederlandse achtertuin!

Waarom een kamado?
- Verbruikt veel minder houtskool dan een gewone houtskool barbecue.
- Een kamado is duurder, maar je kan er ook veel meer mee. Namelijk; Warm of koud roken, stoven, (slow)koken, braden, grillen, stomen, bakken.
- Geschikt voor elke seizoen, omdat de kamado zo goed uit zichzelf isoleert.
- Gaat jaren mee en heeft ook een langere garantietermijn dan een gewone houtskool barbecue.
- Duurzaam door perfecte isolatie.
- Ook door de lucht toe- en afvoer is een zeer nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk.

Welke hebben we allemaal in huis?
We zijn onder andere dealer van onderstaande merken! Klik op de button en ontdek alles over het desbetreffende merk.